Blogi aiheenaan kotiautomaatio ja rakennussähköistyksen uutuudet

Tervehdys kaikille. Olen jo pitemmän aikaa seuraillut netistä löytyvää tarjontaa erilaisille sähköalan nykypäivän tuotteille ja innovaatiolle. Jollain tavalla tuntuu, että tieto on kovin hajallaan eikä varsinkaan ammattilaispuolen näkemyksiä ja kirjoituksia juurikaan löydy. Tähän ongelmaan ajattelinkin pistää oman lusikkani soppaan kirjoittelemalla blogia, jonka aihepiirit pyörivät rakennussähköistykseen liittyvien asioiden ympärillä. Tällä hetkellä läpimurtoaan ovat tekemässä kotiautomaatiojärjestelmät sekä sähköautot, joten uskoisin, että näiden aiheiden ympärillä tulee pyörittyä pääasiassa. Katsotaan mihin matka vie ja tuulet kuljettaa…

Löytyykö tällaiselle kirjoittelulle kasvotkin?

Yhdellä sanalla vastaten: Löytyy. Eli tarkoituksenani ei ole kirjoitella yritykseni (Luova Sähkö Oy) takaa, vaan omalla nimelläni. Mielestäni on huomattavasti helpompaa ja varmasti myös helpommin lähestyttävää, kun kirjoitan henkilönä omista ajatuksistani ja näkemyksistäni.

Nimeni on siis Joonas Kettunen ja olen virallisesti työskennellyt sähköasennusalalla vuodesta 2004 alkaen. Epävirallisesti syntymästäni alkaen, koska olen toisen polven asentaja isäni jalanjäljissä. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2010, jolloin perustin toiminimen ElektroFOX. Tämän jälkeen toistelin kolme vuotta tuota hieman vaikeasti kirjoitettavaa ElektroFOX nimeä, jonka jälkeen tuli mitta täyteen ja päätin osakeyhtiöittämisen yhteydessä muuttaa yrityksen nimen paremmin suomalaisten suuhuun sopivaksi Luova Sähkö Oy:ksi. Ja voin sanoa, että kyllähän helpotti :)

luovasahko-blogi-joonas

Kasvot tekstien takana…

Kiinteistöautomaatio asiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja suoritin KNX-partner sertifikaatin vuonna 2011. Tämän jälkeen olen pyrkinyt siirtämään yritykseni painopistettä perinteisistä sähköasennuksista erilaisten kotiautomaatiojärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen.

Blogin aiheita ja sisältöjä

Pyrin blogissa kirjoittelemaan yleisesti erilaisista järjestelmistä niin, että myöskin sähköalaa tuntemattomat henkilöt saisivat teksteistä mahdollisimman paljon irti. Lisäksi ajatuksenani on kirjoittaa erilaisista tuotteista syventävempiä arvosteluita, joissa saattaa olla myös spesifimpää tietoa joka ei kaikille aukea. Esimerkiksi eri valmistajien KNX tuotesarjoissa on niin paljon eroavaisuuksia ominaisuuksissa, että niiden arvioiminen keskenään vaatii syvempää tarkastelua.

Minulle voi myöskin pistää kysymyksiä ja ehdotuksia blogi aiheista osoitteeseen. blogi(a)luovasahko.fi